.
  
 

 

 

 

 

 

 

 


 
 
 


 
 

 

 

Reintegrációs színterek és lehetőségek

BM-22-E-0026

Komplex és szinergikus reintegrációs fejlesztés a Váltó-sáv Alapítvány közreműködésével

A fogvatartotti és szabadult célcsoport demográfiai mutatói általánosságban: alacsony iskolai végzettség és jövedelem, rossz szociális és gyenge munkaerőpiaci státusz, szakképzettség hiánya, szenvedélybetegség. A célcsoport esetében a nagy kockázatú magatartásminták rögzül(het)nek, a totálisan zárt világban a társadalmi, gazdasági részvétel lehetőségétől leginkább elzártak, hátrányaik széles spektrumúak, tudás-, ismeret és készségdeficit jellemzi őket.

A fejlesztés három területet céloz: Félutas Lakás Komplex Reintegrációs Program folyamatos működtetésének biztosítása és szakmai leírása. A program valójában munkaerőpiaci szolgáltatás, lakhatás alappal vagy hangsúlyos lakhatási szolgáltatással. A program a továbbiakban is "félúton" helyezkedik el a totálisan zárt intézet (büntetés-végrehajtás) és a teljesen szabad élet között, azaz a közös együttlakásnak vannak rövid, egyértelmű, és következményeket tartalmazó szabályai. A segítő munkát naponta proaktív segítő szakember biztosítja a programban résztvevők számára.

Reintegrációs Módszertani Munkacsoport felállítása, működése: a területen kiemelkedő, de némiképpen széttagolt tevékenységet folytató szakemberek együttműködése, akik valamilyen módszerben, témában folyamatosan dolgoznak és dolgoztak, ami a reintegrációt érinti.

Módszertani továbbképzés szakemberek számára - Váltó-Láz szabadulásra felkészítő, érzékenyítő társasjáték alkalmazása a reintegrációs munkában: továbbképzés biztosítása a büntetés-végrehajtásban dolgozó szakemberek, bv. pártfogó felügyelők számára, segítendő a reintegrációs munkájukat.

A tevékenységeket koordinálója, nagy részben megvalósítója a témában és a területen 20 éve civil szervezetként működő Váltó-sáv Alapítvány. A szervezet fogvatartottak és szabadultak társadalmi és munkaerőpiaci beilleszkedésének támogatásával foglalkozik.

 


Szórólap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 


HankookUnlocked projekt logo