Események

Társadalmi igazságosság világnapja (február 20.)


 


 

Nőket támogató szervezetek elérhetősége,
tevékenysége 


Forrás: Kalocsa Bv. intézet honlapja
Link: http://bv.gov.hu/kommunikacios-es-onismereti-kepzes

Kommunikációs és önismereti képzés

2015. október 5. 9:49

A Magdolna Klub: nőknek, nőkért című projekt keretén belül összesen harminc órában tartottak kommunikációs és önismereti képzést a Váltó-sáv Alapítvány munkatársai a Kalocsai Fegyház és Börtönben.


A 2015. május elejétől futó projekt célja a társadalmilag sérülékeny célcsoporthoz tartozó nők támogatása, önbecsülésük, kompetenciáik és érdekérvényesítési képességük növelése, valamint szakmai együttműködések aktivizálása a témában és a területen. A projekt egyik tevékenysége különböző akkreditált, engedélyezett képzések lebonyolítása.

A fenti képzés célja a kommunikációs és önismereti kompetenciák fejlesztése volt, és az alábbi tanegységekre épült: kommunikáció alapjai, pszichológiai és szociálpszichológiai alapismeretek (ön- és társismeret), a konfliktus és kezelése, meggyőzés és/vagy propaganda (rábeszélés); az érvelés technikája, tárgyalástan.


Fotó: Kalocsai Fegyház és BörtönFotó: Kalocsai Fegyház és BörtönFotó: Kalocsai Fegyház és Börtön


A képzésen összesen 12 fogvatartott vett részt, a záróvizsgán mindenki „megfelelt” minősítést kapott, így az elvégzett képzésről mindenki szerzett tanúsítványt.


Fotó: Kalocsai Fegyház és Börtön


A projekt keretén belül a kalocsai intézetben egy másik fogvatartotti körnek pedig problémafeltáró, kompetenciafejlesztő csoportot biztosítottak az alapítvány segítő szakemberei.

A Váltó-sáv Alapítvány a továbbiakban is igen fontosnak tartja a női fogvatartotti célcsoport megkeresését, gondozását, képzését, ezért egy újabb képzés indul októberben a Kalocsai Fegyház és Börtönben.