Váltó-sáv Alapítvány

11. tanulmányút

 

Tizenegyedik tanulmányút (2019. 09. 23.)

 

Köztes Átmenetek interaktív kiállítás a drogokról, függőségekről az ország különböző pontjain, városaiban jelenik meg. 2019 szeptemberében a projekt keretében Szegeden néztük meg hazai szakemberekkel, önkéntesekkel, valamint az együttműködő partnerek képviselőivel.

A kiállítás a droghasználat sokdimenziós problémáját igyekszik interaktív és átélhető módon bemutatni a programon részt vevők számára. Főként 14 éven felüli diákok, szülők és pedagógusok számára tervezték, de egyéb kisebb-nagyobb közösségek számára is hasznos (pl. baráti társaság). Előre egyeztetett időpontban lehet megtekinteni, és a kiállítási tartalom valójában a kiállítás vezető és a csoporttagok interakciójával válik igazán tartalmassá.  Egy-egy látogató csoport nagyjából másfél órát tölt a kiállítótérben, pszichológus, addiktológus, szociális munkás, vagy józan szenvedélybeteg segítő munkatársak vezetésével.

A szakember tárlatvezető segítségével folyamatos beszélgetés folyik a kiállítás 5 termén keresztül. A termek mondanivalója egymásra épül, bemutatva (fények, filmek, képek és egyéb installációk segítségével) a drogkarrier, a szenvedélybetegség kialakulását, különböző metszeteit. A kiállítás egy keret, melyet mélységgel a látogató és a tárlatvezető szakember tölt meg, alkalmazkodva a látogatók korához, érdeklődéséhez és érintettségéhez.

A program 90-120 perc hosszú, egyszerre 15 látogató lehet a térben.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2019 VÁLTÓ-SÁV ALAPÍTVÁNY